Pages

8.4.2013

Simppeli katkarapupasta

Sunnuntaina teki mieli katkarapupastaa ja etsiskelin netistä helppoa ja hyvää ohjetta. Löysinkin Jamie Oliverin ohjeen, jota hieman muokkasimme (jätimme valkoviinin kokonaan pois ja korvasimme lehtipersiljan basilikalla). Myös ohjeen annostusta muokkasimme mielemme mukaan, esimerkiksi aurinkokuivattuja tomaatteja laitoimme vain 4 kpl, kun ohjeessa taisi olla 6 kpl.
Pasta on tosi simppeli tehdä.
1. Ensin kiehautetaan pasta/spaghetti (meillä oli luomu tagliatelleä) suolalla ja mustapippurilla maustetussa vedessä.
2. Veden kiehuessa kuullotetaan 2 - 3 valkosipulin kynttä sekä chiliä (joka kuivattua tai jauheena).
3. Lisätään 400 grammaa kuorittuja katkarapuja/katkaravun pyrstöjä pannulle sekä aurinkokuivatut tomaatit.
4. Annetaan hautua pannulla 2 - 3 minuuttia kannen alla.
5. Pasta siivilöidään kuivaksi sen valmistuttua.
6. Sen jälkeen sekoitetaan katkarapuseos pastan joukkoon ja puristetaan yhden sitruunan mehu antamaan makua.

Ohjeessa kehotettiin myös jättämään pastan keitinvettä vähän, jonka voi laittaa katkarapuseoksen sekaan lopuksi. Annosteltaessa pasta lautaselle laitetaan päälle vielä basilikaa (me laitoimme sitä vähän sekaan myös katkarapujen kanssa paistinpannulle) sekä raastetaan sitruunan kuorta antamaan vielä hieman makua. Lisäksi laitoimme aurinkokuivattujen tomaattien "lientä" loppuseokseen.
Pasta oli ihanan simppeli tehdä ja maistui tosi kivan raikkaalle. Tämä nousi meidän yhdeksi suosikkipastaksemme, koska se ei ole niin raskas verrattuna tomaatti- tai kermapohjaiseen pastaan. Pastan kanssa nautimme Tampereen kauppatorilta maalaismarkkinoilta (meniköhän nimi oikein?) ostamaamme kreikkalaista aurajuustoleipää sekä lasin hyvää Rieslingiä.

2 kommenttia:

  1. Nam nam, näyttää tosi hyvältä! Myös halloumipasta on siitä hyvää kun siihen ei tule yhtään mitään kermaa tai tomaattikastiketta...

    VastaaPoista
  2. Pitäisi joskus kokeilla sitä halloumipastaakin. Laitas ohjetta kehiin!

    VastaaPoista