Pages

7.8.2013

Ravintola C - Tampere

Jo jouluna lahjaksi saamamme lahjakortti ravintola C:n Tampereella pääsi käyttöön muutama viikko sitten. Juhlistimme hieman etukäteen 2-vuotishääpäiväämme. Ravintola C oli kyllä mainio paikka juhlistamiselle!
Varasimme pöydän lauantaina niin aikaisin iltapäivästä, että saimme olla ravintolassa kahdestaan lähes koko ajan. Joitakin tuollainen voisi häiritä, mutta koska ravintolassa ollut tarjoilija oli niin hienotunteinen, emme tunteneet oloa vaivautuneeksi, vaikka saimme koko ravintolan omaan käyttöömme. Lähtiessämme ravintolasta sinne tuli 3 pariskuntaa, jotka kaikki taisivat olla 20+ -ikäluokkaa. Ihan mahtavaa, kun nuoretkin arvostavat hyvää ruokaa ja ovat valmiit satsaamaan siihen.
Ruokailu alkoi keittiön tervehdyksellä. Mukavan maukas pieni siikapala. Ravintola saa minulta plussaa Iittalan astioista.
Alkupala tuotti itselleni ongelmia, koska oikein mikään listalla ollut annos ei huutanut nimeäni. Päädyin sitten ihan perinteiseen silakkaa ja risottoa sekä Mouhijärven voita -annokseen. Alkupala oli mielestäni sopivan kokoinen ja ihan mukavan makuinen. Mieheni valitsi villisika-aladobia lipstikan kera. Miehen annos oli ainakin ulkoisesti tosi kaunis ja kuulemma maistui myös hyvältä.


Pääruokalistalla oli taas puolestaan useampi mielenkiintoinen vaihtoehto eli oli valinnan vaikeus. Minä haahuilin ensin kahden vaiheilla, mutta otin sitten luomukaritsaa omenaliemen ja kasvisten kera. Karitsaa oli lautasella kahdessa eri muodossa ja ne molemmat olivat suussasulavia, kuten myös kasvikset. Nappivalinta! Mieheni päätyi ottamaan viinilehteen käärittyä Wanhantuvan ankkaa kyssäkaalin kera. Taas miehen annos oli kauniimpi, mutta pidin omani mausta kuitenkin enemmän.
Kuten asiaan kuului, niin keittiöstä tuli pieniä terveisiä myös ruokailun lomassa. Suun sai mukavasti raikkaaksi "ruusunterälehtihileillä". Sori, en nyt muista kyseisen annoksen oikeaa nimeä. Lisäksi saimme maistaa mustikkajäätelöä, kauralastuja ja olikohan se jotakin vaniljacremeä...ääh...en laittanut väliannoksia muistiin, niin nyt en enää muista, että mitä annokset sisälsivät.
Jälkkärit on aina niin ihania! Toinen ruokailun nappivalinta oli valitsemani jälkkäri, joka oli mansikkaa ja valkosuklaata. Kuten kuvasta näkyy, niin mansikkaa ja valkosuklaata oli muutamassa eri muodossa lautasella. Jälkkäri oli iso ja makoisa. Mieheni valitsi ruusu-sabayonen piimäsorbetin kera. Näytti hyvältä ja ilmeisesti maistui myös.

Se, miksi ravintola C on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, on ravintolan idea lähiruuasta. Ruoka on erinomaista ja se on tuotettu lähellä, biodynaamisesti ja eettisesti. Wau! Vaikka annokset ovat hieman hintavia normaaliin hampurilaispaikkaan verrattuna, niin joskus kannattaa kuitenkin satsata. Ehdottomasti tähän astisista parhain ravintolakokemus Tampereella!

Kurkkaa lisää infoa ravintola C:stä täältä: klik

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ihanalta, ihan mun tyyliseltä paikalta! :)

    VastaaPoista