Pages

22.10.2013

DIY tuubihuivi

Aiemmassa postauksessani kehuin jo Kerää, ja sieltä kävinkin ostamassa ensimmäiseen itse tekemääni tuubihuiviin langat. Tämä DIY on tosi helppo!
Tämä tuubihuivi on aikas kiva ja nopeasti tehtävissä. Ohjeen löysin kirppikseltä ostamastani Koto living-lehdestä. Ja yllätys, yllätys - huivin ohjeen oli lehteen laatineet Kerän tytöt. Huivi on niin helppo tehdä, että lehden mukaan sen tekee muutamassa tunnissa. No, minulla aloittelijana meni huivin tekoon pari iltaa telkkarin katselun lomassa.

Ensin luodaan 30 silmukkaa ja sitten kudotaan 2 oikein, 1 oikein kiertäen ja 1 nurin ja kaksi viimeistä silmukkaa kudotaan aina oikein. Tätä sitten jatketaan koko ajan niin kauan kunnes haluttu pituus on kasassa. Sellainen reilu metri on varmaan hyvä pituus, jos ei halua ihan kamalan pitkää huivia tehdä.
Itse kudoin 3 vyyhtiä (150 g) Debbie Blissin Palomaa puikoilla nro 8. Langalle suosituspuikot ovat 10 kokoiset, mutta itselläni ei sattunut niitä olemaan, joten tein noilla pienemmillä.
Paloma on niin ihanan pehmeää lankaa, että ihastuin siihen oitis sitä kutoessa. Kutominenkin oli tosi vaivatonta ja lopputulos näyttää aika siistiltä, vaikka en todellakaan ole mikään kutojamestari. Lanka taitaa siis olla aika armollinen. :-)
Seuraavaksi puikoilla on jotakin N:lle ja itselleni pipo Kalastajan vaimon ohjeella.
Kerällä-kirja on muuten kanssa aivan ihana! Sieltä löytyy kasapäin helppoja ohjeita, jotka sopivat mulle ainakin erittäin hyvin. Kädet vain syyhyää päästä niihin ohjeisiin käsiksi.3 kommenttia:

 1. Samaa mieltä Kerällä-kirjasta, olen samaten siitä neulonut jo muutaman ja listalla vaikka kuinka monta. Myös Kerän blogista löytyneestä ohjeesta tuubihuivi tuli tehtyä Palomasta, ja on kyllä aivan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on nyt kolmas tuubihuivi tulossa Palomasta. On se vaan niin ihana lanka!

   Poista
 2. Ihanan näköinen huivi! Miten joustava tuo kudos on? Jos sitä käyttäisi villasukissa :)

  VastaaPoista